Keramičke krune i mostovi

Keramičke krune i mostovi su jedan od najboljih načina da se obnovi izgled i funkcija oštećenih zuba. Prave se od visoko kvalitetne keramike, koja se odlikuje dugotrajnom čvrstoćom, izdržljivošću i otpornošću na habanje. Krune su takođe veoma estetski prihvatljive, što znači da se u ustima i ne razlikuju od prirodnih zuba.

Keramičkim krunama i mostovima se takođe nadomešćuju zubi koji nedostaju u vilici, tj. zubi koji su ranije izvađeni. Osim nadoknađivanja nedostajućih zuba, keramičkim krunama možemo zaštititi preostale zube od daljeg propadanja i pojačane osetljivosti. Naravno, keramičkim krunama možemo izvršiti i korekcije oblika, položaja i boje zuba, ukoliko pacijent nije zadovoljan postojećim stanjem iu slučajevima kada je to medicinski opravdano.

Keramičke krune su izrazito otporne na pucanje i habanje, te bi trebalo da traju dugi niz godina. U poređenju sa drugim tipovima zubnih nadoknada, keramičke krune su jedna od najboljih opcija za pacijente koji žele dugotrajne rezultate. U stomatološkoj ordinaciji Confidental izrađujemo metalokeramičke ili cirkonijumske krune i mostove.

Zakažite besplatan pregled u našoj ordinaciji, kako bismo na licu mesta odredili plan terapije najbolji za Vas.