Izbeljivanje zuba

Na promenu boje vaših zuba i njihovo tamnjenje, utiču mnogi faktori, poput konzumiranja određene hrane i pića, pušenja, upotreba nekih lekova itd. Srećom, postoji stomatološki postupak koji omogućava izbeljivanje zuba i koji će vam pomoći da povratite njihovu prirodnu boji ili da ih učiniti značajnoj svetlijim nego što su ikada zapravo i bili. Izbeljivanje zuba preporučujemo svakom ko želi svetlije, belje i lepše zube.

Izbeljivanje zuba je jedna od najtraženijih stomatoloških usluga i dostupna je u dve varijante: možete se opredeliti za ordinacijsko izbeljivanje zuba i kućno izbeljivanje zuba. Cena izbeljivanja zuba zavisi od opcije koju odaberete.

Stomatološka ordinacija ConfiDental nudi usluge izbeljivanja zuba pod nadzorom stomatologa. Postupak počinje uklanjanjem kamenca i mekih naslaga sa zuba, zatim sledi izolovanje mekih tkiva kako bi se sprečilo oštećenje zuba i desni. Potom se na zube nanose koncentrovani gelovi sa izbeljivačima. Ukupno trajanje postupka je oko pola sata do sat vremena. Preporučuje se da se u jednom danu aplicira gel u trajanju od pola sata, te da se, nakon par dana, ponovi isti postupak kako bi se stabilizovala boja zuba. Tokom procesa beljenja zuba, trebalo bi da izbegavate konzumiranje obojenih napitaka (kafa, vino, itd.) i jela kako ne bi uticali na umanjenje efekata samog postupka.

Zahvaljujući proverenim i sertifikovanim proizvodima koje koristimo u našoj ordinaciji, možemo vam da vam garantjemo bezbedan postupak izbeljivanja zuba. Tokom i nakon samog postupka izbeljivanja zuba, može doći do privremenog povećanja osetljivost zuba, ali ta osetljivost obično nestaje nakon nekoliko dana.

Moramo da naglasimo da izbeljivanje zuba nije zamena za redovno održavanje oralne higijene. Naši stomatolozi će vam dati savete o pravilnom pranju i održavanju zdravlja vaših zuba.

Ukoliko želite lepši i privlačniji osmeh, obratite stomatološkoj ordinaciji ConfiDental i zakažite svoj termin za izbeljivanje zuba danas!